Navigation Menu+

Направи сама: Красиви картички

Posted on май 4, 2012 by in Любопитно, Сватбата, Свободно време |

Здравейте! Днес ще ви покажа как се правят красиви картички с щампа. Тази щампа се прави с помощта на гъба. Такива уникални картички може да направиш за сватбата си, за благодарствени картички, за покани за парти и какво ли ще не. Толкова е просто!

Какво е необходимо:

  • Картон – цветен или бял, зависи какъв цвят картички искаш
  • Гъби – най-лесно ще е да вземеш такива, като на снимката
  • Боя – темперната става
  • Ножици
  • Маркер, молив
  • Хартиена чиния (за еднократна употреба) – за да не чистиш много после
Може да намериш пакет с най-обикновени картички и да ги доукрасиш.
Стъпка 1:
Като използваш маркера нарисувай някаква форма върху гъбата. Аз избрах да е сърце. Тази форма ще е щампата.

 

Стъпка 2:
Изрежи внимателно формичката. Ако не ползваш готови картички, изрежи правоъгълник и го прегъни на две. Става семпла картичка, но ще я украсим, спокойно!
Стъпка 3:
Време е за цветове!!! Изтискай малко боя в хартиената чиния, разбъркай малко и потопи леко едната страна на гъбата направо вътре. Може да използваш и бял цвят върху цветни картички. Може първо да пробваш щампата си върху някаква друга хартия, а после да използваш върху картичките. Всеки път ще ти се получава малко по-различна формичка заради гъбата и в зависимост от това, колко боя слагаш.
Стъпка 4:
Щампирай наред! Започни да слагаш различни цветни форми върху картичките.
Ако имаш повече от гъбата, може да изрежеш различни форми и да комбинираш. Само въображението е границата ти. Ето малко повече снимки:
Стъпка 5:
Как да надпишеш картичката? Ако не искаш да го направиш на ръка, може да напишеш текст на компютъра си. Използвай готин шрифт, изпринти. Изрежи текста, трябва листчето да е по-малко от очертанията на картичката. Залепи от вътрешната страна. Готова си!
Хареса ли ви?
Ресурс и снимки - тук!